ROTO, Velux, Fakro, Schindler, Rooflite, Eurolux, Okpol és Czinege tetőablakok és tetőtéri ablakok javításával, felújításával foglalkozunk.

  • Tetőablakok javítása
  • Tetőtéri ablakok részleges vagy teljeskörű felújítása
  • Tetőtéri ablakok utólagos körbeszigetelése a belső burkolat megbontása nélkül
  • Tetőablakok átépítése, a hibás beépítés szakszerű javítása
  • Tetőablakok hőszigetelése üveg és/vagy tömítéscserével

Minden tetőablak javítható, felújítható?

A Roto, Velux, Fakro, Schindler és Czinege tetőtéri ablakok, amelyek, akár 1-2 évtizedekig is problémamentesen működnek, működtek, felújíthatók és javíthatók.

Sok esetben a 20-25 éves ablakokat is meg tudjuk javítani, fel tudjuk újítani.

Vannak azonban olyan régi tetőablakok is, melyek már nem felelnek meg a mai kor elvárásainknak. Ezen tetőtéri ablakok gyártói általában már megszűntek és nincs hozzájuk alkatrész sem. Sajnos ezeket az ablakokat - szemben a Roto, Velux Fakro, Schindler és Czinege tetőtéri ablakokkal - nem tudjuk javítani.

Tetőablak javítás

Ilyen gyakrabban beépített tetőablak típus a Peta is. Sajnos ezen tetőablakok tokszerkezete rétegelt lemezből készült, ami a nedvesség hatására szétesik, szétmállik. A szárnyszerkezet anyaga gyenge, a vasalat az idők során kicsúszik belőle, ezért gyakori jelenség, hogy alul összeakad a tok és a szárny. A szerkezet elöregedése miatt ezeket a problémákat nem tudjuk orvosolni, itt csak az ablakcsere segít.

Évente több olyan esettel is találkozunk, amikor az előző évben mások által drágán „megjavított” Peta tetőtéri ablakokkal kapcsolatban kérnek segítséget tőlünk.

Mivel ennél a típusnál semmiféle eredményt nem tudunk garantálni javítás esetén, ezért csak a cseréjüket vállaljuk új tetőablakokra.

A tetőtéri ablakoknál leggyakrabban előforduló hibajelenségek:

Ha egyre jobban szorul az tetőablak és nehezen záródik, ne várja meg, amíg már nem lehet visszazárni a tetőablakot, vagy eltörik az ablakszárny!

Hívjon bennünket, hogy még időben segíthessünk!

Telente nagyon erős a páralecsapódás a tetőtéri ablakaink üvegének belső részén. Mi az oka és javítható-e?

Páralecsapódás

A tetőfólia folytonosságának vízzáró kialakítása, vízelvezető csatorna beépítése sarkalatos munkafázis. Ha ezeket a munkafolyamatokat hibásan végzik el, akkor bármikor befolyhat az ablak mellett a tetőfóliára kerülő csapadék /porhó, csapóeső/.

Az elmúlt pár évben számos beázás keletkezett a megváltozott időjárási viszonyok miatt. A nyaranta egyre gyakoribb mediterrán viharok megmutatják az ilyen jellegű hiányosságokat.

Ezeket a problémákat csak szakember tudja orvosolni. Sok éves tapasztalattal rendelkezünk az ilyen hibák okának feltárásában és kijavításában.

Eső után beázási folt jelenik meg a tetőablak mellett a falon. Mi okozhatja, és meg lehet-e szüntetni?

Az eddig Magyarországon beépített tetőablakok közel 50-60 %-a hibásan lett beépítve.

Két beázási típus van. Amikor a víz egyértelműen az ablakon folyik be, akkor az ablaknak van valamilyen sérülése/hiányossága. Ha az ablak körüli belső felületen tapasztalható nedvesedés, akkor az ok az, hogy a víz valahogy bejut a tetőfóliára / hibás vagy megsérült fedés miatt/, és ott, mivel nincs jól kialakítva a fóliagallér, befolyik az ablak mellett és megjelenik a belső burkolaton. Ilyenkor az ablakbeépítés kijavítására /újraépítésére/ van szükség. Forduljon hozzánk a szakszerű megoldásért.

Beázás

Párásodás, penészedés:

Párásodás, penészedés

Az ablak körüli hőszigetelés hiányosságai nagyon súlyos problémákat is tudnak okozni, mert a burkolat alá kerülő hideg téli levegő visszahűti az ablakot és az ablakfülkét, felerősíti a párásodást, és megjelenik a penész. Súlyosabb esetekben ez az ott élő család egészségét is károsítható mértékű is lehet!

Huzat, zaj:

Erről a problémakörről bővebb információt találhat a Üvegcsere, energetikai felújítás Tetőablakok hőszigetelése menüpontok alatt.

Huzat, zaj

Kapcsolat:

Ablakmentő Bt.

1029 Budapest Vakond u. 5.
9941 Őriszentpéter, Galambszer 1.

E-mail: info@ablakmento.hu

Dömötör Sándor, műszaki vezető:
Tel: 06/70-321-1875

Ügyfélszolgálat:
Tel.:06/70-321-1874
Tel.:06-70-981-3576


Adatkezelési Tájékoztató

Kérje ajánlatunkat