Tetőtéri ablakok hőszigetelése

Ha a tetőtéri ablakoknál jelentkeznek a hőszigeteléssel kapcsolatos problémák, azok sok esetben súlyosabban érinthetik az ottlakókat, mintha a homlokzati nyílászáróknál jelentkeznek. Ugyanis sok esetben a hálószoba vagy a gyerekszobák találhatók a tetőtérben, így itt lehet a legzavaróbb a huzatos, párás, vagy penészes ablak.

Sokan nem is gondolnák, hogy a tetőablakokon és környezetükben kialakult kisebb-nagyobb penészfoltokat is az ablak körüli hőszigetelés hiányosságai okozzák. Szerencsére a legtöbb esetben utólag, a belső burkolat megbontása nélkül is tudunk segíteni

A tömítések elöregedése

Az elöregedett vagy lefestett tömítés anyaga túl merev, profilja kinyúlt, már nem tudja hőszigetelő funkcióját ellátni. A gumitömítések élettartama 5-10 év. A tetőtéri ablakokhoz speciális tömítőanyagok és szaktudás szükségesek, ezért érdemes szervizszolgálatunkra bízni a cserét

Lehet-e javítani a régi tetőablakok hőszigetelését tömítéscserével?

Minden tetőablak légzáró tömítéssel készül, de ha az Ön tetőtéri ablaka több, mint 7-10 évesek, vagy lefestették őket, és tömítéseik merevek és szárazak, akkor már nem zárnak megfelelően, így Ön huzatot érezhet. Ilyenkor érdemes kicseréltetni a tetőablakok tömítéseit, hogy újabb 8-10 évig megtartsák a tetőtéri ablakok a meleget otthonában.

Tetőablak hőszigetelés

Régi tetőtéri ablakok gyenge hőszigetelő képességű üvegezéssel

A megfelelően beépített régebbi tetőtéri ablakokat, általában nem szükséges kicserélni új ablakra, ha jobb hőszigetelést szeretnénk elérni. Lényegesen olcsóbb, de hatékony megoldás lehet az üvegezés és a tömítések cseréje, ami ráadásul jóval kisebb felfordulással is jár, hiszen nincs szükség utána a belső burkolat újraépítésére, az adott helység újrafestésére, tapétázására.

A tetőablakok és beépítésük közötti minőségi összefüggések

Egyes felmérések szerint ma Magyarországon típustól függetlenül a tetőablakok közel 15-20%-át hibásan építik be /a mi szerviztapasztalataink szerint sajnos ez az arány jóval magasabb, kb. 50-60%/. A hibák természetesen eltérő mértékűek, hatásuk azonban közös: még a legjobb minőségű tetőablaknak is nagyban megrövidítik az élettartamát.

A vevő, illetve a beruházó a működés során tapasztalt hibákból, vetemedésből legtöbbször azt a következetést vonja le, hogy rossz minőségű az ablak, amelyet beépítettek. Márpedig a reklamációk 95 %-ában a hibának semmi köze a termék minőségéhez, hanem egyértelműen a helytelen beépítésből adódik, amelynek következménye azonban az ablakon látszik meg.

A megfelelő hőszigetelés hiánya

Sok esetben egyszerűen arról van szó, hogy a szakszerűtlen kivitelezés miatt hiányzik a szigetelőanyag. Ilyen esetekben az elégtelen szigetelés következtében a gipszkarton burkolat hőmérséklete könnyedén a harmatpont alá csökken és a páralecsapódás miatt nedvesedik, penészedik.

Ezek a beépítési hibák a megfelelő anyagok alkalmazásával és szakszerű, precíz munkával egyszerűen megelőzhetők.

A legkézenfekvőbb megoldás a Roto Hőszigetelő Csomaggal szerelt tetőtéri ablakok vásárlása és beszerelése, amelyek gyárilag előszerelt hőszigetelő réteggel rendelkeznek. A Hőszigetelő Csomag minden Roto tetőtéri ablakhoz megrendelhető. Mivel a hőszigetelés egészen a keret síkjáig ér, így nagyban csökkenti a hőhidak kialakulásának lehetőségét, és ezáltal véd a lecsapódó nedvesség ellen.

Tetőablak hőszigetelés 2

Kapcsolat:

Ablakmentő Bt.

1029 Budapest Vakond u. 5.
9941 Őriszentpéter, Galambszer 1.

E-mail: info@ablakmento.hu

Dömötör Sándor, műszaki vezető:
Tel: 06/70-321-1875

Ügyfélszolgálat:
Tel.:06/70-321-1874
Tel.:06-70-981-3576


Adatkezelési Tájékoztató

Kérje ajánlatunkat