Árnyékolók, szúnyoghálók

A tetőablakokhoz sokféle kiegészítő rendelhető, ami hozzájárul a tetőtérben az élet komfortosabbá tételéhez.

A tetőablakok legnagyobb előnye a homlokzati ablakokhoz képest a sokkal nagyobb fénybeeresztő képesség. Emiatt a tetőterek, megfelelő mennyiségű ablak esetén, jóval világosabbak, mint az alatta lévő szintek. A sok fény azonban időnként kényelmetlen lehet, pl. alvásnál, tv nézésnél, vagy számítógépezés közben. A fénymennyiség szabályozására a gyártók a belső rolókat ajánlják és ezen belül többféle megoldást nyújtanak.

Üvegcsere, energetikai felújítás

Az alap választék a fényzáró vagy a fényáteresztő tulajdonság és a sínes vagy kampós kivitel. Ezek megfelelő alkalmazásával máris magunk állíthatjuk be az éppen szükséges fénymennyiséget. A fényzáró roló teljes lehúzásával még nappali fénynél is teljes sötétséget tudunk létrehozni, ami esetleg egy több műszakos dolgozó nappali pihenésénél igencsak előnyös lehet, de a fokozatmentes állításnak köszönhetően a fénymennyiség tetszőlegesen szabályozható. Ugyanígy a fényáteresztő roló segítségével meg tudjuk őrizni lakásunk világosságát a közvetlen napsugárzás kizárása mellett.

Ez pl. a tv vagy monitor csillogását akadályozza meg. Amennyiben azonban merészebb ötleteink vannak, akkor a roló színének variálásával a lakást is különböző színárnyalatokba öltöztethetjük, és a dekor-rolók (harmonika- , energia-roló,...stb) segítségével a külcsínyt is variálhatjuk.

A sok fény egyik mellékhatása a hő. Ez télen pozitív, hiszen egy napsütötte időben jelentősen tud a fűtésszámlánk csökkenni, és a kedvünk is jobb, élvezve a nap melegét. Nyáron viszont erősen negatív, hiszen gyorsan túl tud melegedni a lakás. Ennek kivédésére, csökkentésére vannak a külső árnyékolók, ami lehet roló vagy redőny. A külső hővédő roló hálós anyaga miatt a fény nem csökken jelentősen a lakásban, viszont a belső üvegfelület már legalább 5 fokkal hűvösebb lesz! Ha ezt variáljuk egy belső rolóval, akkor a hőmérsékletet elviselhető szinten tudjuk tartani.

Fontos, hogy a belső roló nem hővédelemre szolgál, így önmagában csak kismértékben hatásos! Külső roló nélkül a thermoüveg átmelegszik és sugározza befelé a meleget!

A legteljesebb hővédelmet a redőnyökkel tudjuk elérni. A tetőablak-redőnyök teljesen beárnyékolják az ablakot, de nem zárnak rá hermetikusan a tokszerkezetre, így az alattuk lévő légrés nem tud befülledni és a lamellák is szigeteltek a minél jobb hőszigetelő képesség érdekében.

Üvegcsere, energetikai felújítás

A tetőtér különleges sajátossága a tető sátorszerű alakja, ami sokak számára (talán a nomád idők emléke miatt) különös meghittséget jelent. Ez az alak viszont különleges megoldásokat is szükségeltetett. Ez jelentkezik abban, hogy a tetőablakok nem tudnak befelé nyílni, így hagyomásos külső szúnyogháló nem szerelhető rájuk. Azonban erre is született megoldás. Ha az ablak kifelé nyílik, akkor a szúnyoghálónak kell belül lennie! A belülre szerelhető szúnyoghálóval az egész ablakfülkét zárjuk ki, biztosítva a rovarmentes nyugalmunkat!

Kapcsolat:

Ablakmentő Bt.

1029 Budapest Vakond u. 5.
9941 Őriszentpéter, Galambszer 1.

E-mail: info@ablakmento.hu

Dömötör Sándor, műszaki vezető:
Tel: 06/70-321-1875

Ügyfélszolgálat:
Tel.:06/70-321-1874
Tel.:06-70-981-3576


Adatkezelési Tájékoztató

Kérje ajánlatunkat