Homlokzati ablakok és ajtók hőszigetelése

Az utóbbi években egyre nagyobb gondot kell fordítani az épületek és a nyílászárók szigetelésére, az energiaköltségek folyamatosan növekedése miatt.

Az ablakok szigetelésével jelentős fűtésköltség megtakarítást érhető el. A nyílászárók szigetelésére fordított összeg 2-3 év alatt teljes mértékben megtérül, az azt követő 6-7 évben pedig egyértelműen nyereségként könyvelhető el a családi kasszában.

Az ablakok gumitömítésének cseréje:

A gumitömítéseket ajánlatos megközelítőleg 8- 10 évenként cserélni, mert ennyi idő alatt elvesztik rugalmasságukat. Érdemes odafigyelni arra is, hogy az ablak mázolásakor összefestett szigetelés megkeményedik és elveszti rugalmasságát és nem fog megfelelő záródást biztosítani. Volt olyan ügyfelünk, aki ezt elkerülendő, pár éves ablakainak festésekor megkért bennünket, hogy a festés előtt szedjük ki a gumitömítéseket, utána helyezzük vissza őket és végezzük el a szükséges karbantartásokat, finombeállításokat is a nyílászárókon.

A régi kapcsolt gerébtokos ablakok elterjedt szigetelés módja az utólagos nútmarással történő szigetelés. Mivel ez az eljárás egy kényszermegoldás a tömítéssel nem rendelkező ablakok szigetelésére -és a hatásfoka igen kérdéses-, egyáltalán nem ajánlott a gyárilag tömített thermoplan üvegezésű ablakok esetében. Egy idő után ez a fajta megoldás sokszor működési problémákat is okoz a szárnyszerkezet folyamatos feszítése miatt.

Ezért ne szigeteltessék nútmarással a thermoüvegezésű ablakokat! Sajnos sok esetben, a szigetelés cseréjével be is fejeződik az ablakok javítása, pedig a finombeállítások nélkül az ablakok még mindig nem tömítenek megfelelően.

Homlokzati ablakok és ajtók

A homlokzati ablakok, ajtók karbantartására, beállítására a következő esetekben lehet szükség:

  • Ha a huzatos ablakok miatt fázik, kellemetlen a közérzete;
  • Ha nehezen nyílnak-záródnak, szorulnak az ajtók, ablakok;
  • Ha becsukáskor helyére kell emelni a lógó ablak-, ajtószárnyat;
  • Ha az ablak, ajtó nyitáskor és becsukáskor begyűri, kiszakítja a tömítőgumit (ilyen esetekben a megrongálódott tömítőgumit is cserélni kell)

Ha szeretné, hogy nyílászárói hosszú évekig működőképesek maradjanak, rendszeresen ellenőriztesse állapotukat! Időnként az 1- 2 éves nyílászárókat is be kell állítani, karban kell tartani, mert a beépítést végző szakemberek rosszul állították be az ablakokat, vagy nem végezték el a beépítéskor szükséges finombeállításokat. Ilyen esetekben a nyílászáró működtetése közben akadozni fog a zárszerkezet, és a nyitás-zárás is nehézkes lehet.

Kapcsolat:

Ablakmentő Bt.

1029 Budapest Vakond u. 5.
9941 Őriszentpéter, Galambszer 1.

E-mail: info@ablakmento.hu

Dömötör Sándor, műszaki vezető:
Tel: 06/70-321-1875

Ügyfélszolgálat:
Tel.:06/70-321-1874
Tel.:06-70-981-3576


Adatkezelési Tájékoztató

Kérje ajánlatunkat